S*Hennerdals

Stamnamnet S*Hennerdals registrerades i FIFe/SVERAK den 19:e november 2007. Bakom stamnamnet står vi, Edvard och Denise Hennerdal. Tillsammans med sönerna Vidar och Einar bor vi ca 1,5 mil väster om Örebro, i den lilla idyllen Latorp. Edvard arbetar som sjuksköterska inom psykiatrin i Örebro Landsting och Denise är medicinsk vårdadministratör på vårdcentral.

S*Hennerdals föder upp raserna Brittiskt Korthår och Brittiskt långhår. Vi planerar att föda upp 3 - 5 kullar per år. De solida färgerna framhäver, enligt oss, brittens nallebjörnslika uttryck och vår uppfödning fokuserar därför idag på dessa. Vår huvudsakliga inriktning är dock vita britter.


Milstolpar

Länge drömde vi om en helvit britt och i november 2012 blev drömmen sann när vi kunde åka till Köln, Tyskland, och hämta hem vår hane The Arctic King of Tommy's Town-House. Stort tack till Thomas och Adam!

Hösten 2013 fick vi det stora förtroendet att få köpa DK*Wiki's Icecube, ytterligare en underbar vit hane. Tack Simon och Jerry!

Våren 2015 föddes två vita långhår i vår G-kull och vi beslutade att behålla honan S*Hennerdals Gwen för framtida avel. I samband med detta beslutade FIFes generalförsamling i maj att preliminärt godkänna Brittiskt långhår som ras i FIFe. Rasen är sedan tidigare erkänd som syskonras till Brittiskt korthår och aveln mellan de båda raserna är fri. Vi hoppas att Gwen ska lägga grunden för vår avel på Brittiskt långhår, vita och solida.


Målet med aveln är att få fram sunda och rastypiska britter med trevligt temperament. Därför testas våra avelsdjur för de ärftliga sjukdomarna PKD (Polycystisk Kidney Diseas) och HCM (Hypertropi Cardio Myopathy). Våra vita avelsdjur genomgår även BAER-test som är ett avancerat hörseltest, detta för att utesluta katter med hörselnedsättning eller dövhet från vår avel.

Att köpa katt från S*Hennerdals

Katter från vår uppfödning säljs i första hand till sällskap men delar ni som köpare vårt utställningsintresse är detta självklart roligt. Vi säljer i första hand avelskatter till registrerade uppfödare, men planerar du att starta en ny uppfödning och intresserad av att bedriva seriös avel är du självklart välkommen att ta kontakt med oss. 

Inga katter från S*Hennerdals skall användas i blandrasavel, kontrollavel undantaget. Våra katter ska inte användas i Scottish Fold-aveln.

Vi säljer endast kattungar till hem där de får leva som innekatter. En innekatt behöver uppmärksamhet och stimulering, en kattkompis är att föredra. Utevistelse i koppel uppskattas säkert och ett stort plus är om man kan erbjuda katterna inhängnad balkong eller rastgård.

Tyvärr kan även innekatter råka ut för olyckor eller bli sjuka, därför tecknar vi som uppfödare en individuell försäkring hos AGRIA för varje kattunge som vi vid köp överlåter till kattungens nya ägare. En veterinärvårdsförsäkring är en trygghet för kattägaren om olyckan slår till.

Anmäl gärna intresse på en planerad kull. Följ sedan uppdateringarna genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev och genom att besöka vår hemsida och hör av er igen när kullen fötts. Vi har inget kösystem utan förbehåller oss rätten att välja det hem som är bäst lämpat för kattungen. Från 5 veckors ålder är kullen redo för att ta emot besökare.

En kattunge från S*Hennerdals kostar cirka 9000 kr, priset kan variera lite beroende på kullens omkostnader. En kattunge är tingad när handpenningen på 1500 kr har erlagts. Handpenningen återbetalas ej, om inte särskilda skäl föreligger. Vi använder SVERAK:s standardavtal vid tingning och överlåtelse av katt.

Tidigast vid 12 veckor är kattungen redo att flytta hemifrån. Vi hoppas på små uppdateringar under kattens uppväxt från det nya hemmet och ställer givetvis upp med support under kattens livstid.

Skulle en katt från S*Hennerdals av någon anledning tyvärr behöva omplaceras är vårt önskemål att vi kontaktas i första hand.

Fodervärd

Intresserad av att bli fodervärd åt en av våra avelskatter? Här kan du läsa mer om detta.

Kurser och utbildningar

diplomeringslogo_webb

2014-10-04 & 05

Uppfödarutbildning med Ylva Stockelberg i Brittsällskapets regi.

2008-03-01 & 02

Uppfödarutbildning med Ylva Stockelberg i Kustkattens regi.

2007-10-20 & 21

SVERAKs Seminariedagar i Göteborg.

2007-10-01
Domarassistentutildning i Nerikes kattklubbs regi.